Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom jij genieten op Tiengemeten of ravotten in Speelnatuur?

22 april 2016 | Natascha Hokke

Het hele jaar door kunnen jong en oud op het eiland van Natuurmonumenten hun hart ophalen aan de ruige en ongerepte natuur. Maar van 1 april tot 1 november is er binnen en buiten nóg meer te beleven. Dan openen de musea, het 4,5 hectare grote Speelnatuur en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten hun deuren voor het publiek.

Kom jij genieten op Tiengemeten of ravotten in Speelnatuur?

Dagje uit voor het hele gezin

Speelnatuur Tiengemeten is meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten: een ruig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild? Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland.

Kijk hier voor meer informatie over Speelnatuur Tiengemeten

Video of Speelnatuur Tiengemeten: de coolste natuurspeelplek van Nederland - Natuurmonumenten 2016

Gezellige musea

Landbouwmuseum Tiengemeten herbergt niet alleen een schat aan landbouwwerktuigen; je kunt er ook zelf aan de slag. Bouw met moertjes en boutjes bijvoorbeeld zelf een trekkertje van Meccano. In het Rien Poortvlietmuseum zijn, naast de schilderijen van Poortvliet, ook werken te zien van Jopie Huisman. En voor de kleintjes is er een echte Kabouterzolder.

Kijk hier voor meer informatie over Landbouwmuseum Tiengemeten

Kijk hier voor meer informatie over Rien Poortvlietmuseum Korendijk

Koop de tickets online

Voorkom onnodig wachten bij de kassa en koop hier alvast online je tickets voor de pont en/of Speelnatuur. Alleen toegang met uitgeprinte tickets.

Verrassend dichtbij

Natuureiland Tiengemeten ligt op een steenworp afstand van het drukke Rijnmondgebied. Stap op de pont en je bent direct weg uit de hectiek van alledag. Het eiland biedt volop ruimte om heerlijk te wandelen, fietsen en uit te waaien. Hier is het nog écht stil en kun je de Schotse hooglanders bijna hóren grazen. Zuig de longen vol met gezonde lucht, maak het hoofd leeg en geniet van de natuur op z’n puurst.

Kijk hier voor bereikbaarheid, pontprijzen, vaartijden pont en openingstijden en toegangsprijzen. Je kunt hier ook alvast online je ticket kopen!

Video of Tiengemeten, een natuureiland vlak bij Rotterdam - Natuurmonumenten 2016

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter