Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom naar Open Monumentendag op Tiengemeten

07 september 2015 | Natascha Hokke

Ontdek een groots geheim, een monumentaal gebaar: De Karantijn op Tiengemeten.

Kom naar Open Monumentendag op Tiengemeten

De resten van dat wat was

Verwacht op Open Monumentendag op Tiengemeten geen kastelen met kristallen kroonluchters en ophaalbruggen, verwacht geen kleurrijke kostuums of uniformen, maar laat je verrassen door de unieke uitbundigheid van nieuwe natuur en de resten van dat wat was.

We nemen je mee langs de sporen in het landschap en naar het gebouw De Karantijn. Dit gebouw is onlangs getransformeerd tot een folly, een kunstobject in het landschap.

Stap in de huifkar

Stap na aankomst op eiland Tiengemeten in de huifkar en rijd mee naar de Oude Polder. Hier heeft landschapsarchitect Luc Engelhard een monumentaal gebaar gemaakt: De Karantijn. Eens de plek van herstel voor zeevarenden met pest en open tbc, nu een open monument dat grenzen opzoekt en oprekt.

Een liefdesgeschiedenis in een verrassend decor

Tijdens Open Monumentendag is De Karantijn het decor van een hartverscheurende liefdesgeschiedenis. Laat je meevoeren in het verlangen van Kaatje van De Karantijn, een tragedie van alle tijden door verhalenverteller Alje Bosma, op deze dag tot leven gewekt.

Ontmoeting

Naast deze bijzondere voorstelling kun je met projectleider Mark Mandemakers van Natuurmonumenten en landschapsarchitect Luc Engelhard in gesprek gaan over de verandering van het gebouw De Karantijn.

Praktische informatie

De huifkar rijdt tussen 10.00 uur en 14.00 uur heen en weer tussen de haven en de Oude Polder. Bij aankomst op het eiland staat de huifkar voor je klaar. Deelname aan deze activiteit (inclusief het vervoer per huifkar) is gratis. De Open Monumentendag is op zaterdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Tickets voor de pont kun je kopen in het infopunt in de haven van Nieuwendijk of bestel de tickets alvast via de website.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter