Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nationaal Park Biesbosch-Haringvliet genomineerd Mooiste Natuurgebied van Nederland

11 oktober 2016 | Natascha Hokke

Gisteravond is in De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat Nationaal Park Biesbosch-Haringvliet is genomineerd voor het Mooiste Natuurgebied van Nederland. Boswachter Ted Sluijter: ‘Het is een eer om in dit rijtje prachtige natuurgebieden te staan. In deze delta beleef je de dynamiek van het water en de natuur. Een speciale plek, uniek in de wereld.’

Nationaal Park Biesbosch-Haringvliet genomineerd Mooiste Natuurgebied van Nederland

De komende drie weken nodigen we iedereen uit om te stemmen op NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland. Breng hier direct je stem uit

Een van de grootste delta’s van Europa

Er is maar één plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee zo intens ervaart. In dit unieke natuurgebied leven mensen en dier samen met het water. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste delta’s van Europa. Hier bouwt de mens al eeuwen aan zijn relatie met het water. Met opgestroopte mouwen hebben we dijken en kastelen gebouwd, molens laten draaien en bagger uitgegraven, maar geven we nu het water en de natuur weer meer de ruimte.

placeholder

Fotograaf: Rene Sluimer

Bron: Natuurmonumenten

Kier in de Haringvlietdam

Met de Haringvlietsluizen op een kier in 2018 ontmoeten zoet rivierwater en zout zeewater elkaar weer en keren zalm en steur terug in de Nederlandse wateren. Ook het getij krijgt langzaam weer haar invloed op de natuur. Boswachter Ted: ‘Van Tiengemeten en de Biesbosch tot aan de molens van Kinderdijk. De natuur is er weids en ruig. Oer-Hollandse deltanatuur, voortdurend in beweging.’ Een plek waar de bever, zeearend en steur hun plek vinden.

Stem op het mooiste natuurgebied van ons land!

Iedereen die hier komt voelt het meteen. En of je nu met de stroom meegaat of er juist tegenin. Hier ben je altijd één met het water. Stem op de NLDelta Biesbosch Haringvliet als Mooiste Natuurgebied van Nederland.

Of volg ons op:

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter