Nieuws van de boswachter

Staatssecretaris Van Dam bezoekt Tiengemeten in NLDelta

19 juni 2017 | Angelique Aerts

Vandaag bezocht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken NLDelta. Samen met Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten, Marius Brants van het Droomfondsproject Haringvliet en Paul Boogaard, wethouder Gemeente Korendijk maakte hij een wandeling over het eiland Tiengemeten

Staatssecretaris Van Dam bezoekt Tiengemeten in NLDelta

Vandaag bezocht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken NLDelta. Samen met Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten, Marius Brants van het Droomfondsproject Haringvliet en Paul Boogaard, wethouder Gemeente Korendijk maakte hij een wandeling over het eiland Tiengemeten.


Nationale Parken van Wereldklasse


Van Dam bracht dit bezoek vanwege zijn betrokkenheid bij de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland' van 2016 en het programma Nationale Parken van Wereldklasse. Daartoe bezocht hij in oktober 2016 al de Noordwaard in de Biesbosch.


placeholder

Bever en zeearend

De wandeling voerde langs een aantal markante punten op Tiengemeten en bood een uitgebreide blik op de florerende deltanatuur. Boswachter Ted Sluijter wees de wandelaars op de beverburcht bij de ruïne van de oude hoeve en, via een telescoop, op het in aanbouw zijnde zeearendnest. Volgens de boswachter duurt het niet lang meer voordat ook in het Haringvliet, net als in de Biesbosch, de zeearend zal broeden. Zeearend en bever vormen letterlijk en symbolisch een verbinding in NLDelta.


NLDelta


NLDelta Biesbosch-Haringvliet, waar Tiengemeten deel van uitmaakt, won vorig jaar in oktober de juryprijs in de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. De jury koos voor NLDelta op basis van het Ambitieboek 'Dit">https://issuu.com/biesbosch/docs/bidbook_lr-def_01_72f133759b60df">'Dit is onze natuur'.

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts
logo