Ga direct naar inhoud
Nieuws

Veerpont naar Tiengemeten weer in de vaart

15 juli 2015 | Natascha Hokke

Veerpont St. Antonius naar Tiengemeten is weer in de vaart. Begin deze week moest de veerpont een aantal reparaties ondergaan. Defensie stelde gedurende de afwezigheid van de St. Antonius een LCU (landing craft utility) en personeel van het Corps Mariniers beschikbaar voor het eventueel overzetten van calamiteitenvoertuigen.

Veerpont naar Tiengemeten weer in de vaart

Vervoer naar het eiland

Veerpont St. Antonius van Natuurmonumenten zorgt voor het vervoer van bewoners, bezoekers en, indien noodzakelijk, calamiteitenvoertuigen van en naar het natuureiland. Voor het transport van calamiteitenvoertuigen zoals brandweerwagens en ambulances is het eiland afhankelijk van de St. Antonius.

De St. Antonius moest maandag 13 juli naar de werf i.v.m. een aantal reparaties aan o.a. de aandrijving en de besturing van het schip. Defensie stelt gedurende de periode dat de St. Antonius op de werf is een LCU (landing craft utility) en personeel van het Corps Mariniers beschikbaar voor het eventueel overzetten van calamiteitenvoertuigen. De LCU is in staat om meerdere (brandweer)voertuigen gelijktijdig naar Tiengemeten te vervoeren. Personenvervoer bleef mogelijk door inzet van een passagiersschip.

Meer weten?

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter