Nieuws van de boswachter

Video: Beverfamilie op Tiengemeten prachtig in beeld

23 juni 2016 | Natascha Hokke

Nog nooit is een beverfamilie op Tiengemeten zo mooi in beeld gebracht. Filmmaker Cees van Kempen heeft er wat geduld voor moeten opbrengen, maar uiteindelijk is het hem gelukt om vertederende beelden van vier baby bevers te schieten.

Video: Beverfamilie op Tiengemeten prachtig in beeld

Bekijk de baby-bevers!

Cees van Kempen maakte vorig jaar al de prachtige film De terugkeer van: De Bever. Het was hem alleen nog niet gelukt om zulke jonge dieren te filmen. Bekijk hieronder het resultaat!

Video of Bevers op Tiengemeten - Natuurmonumenten 2016

Grote beverfamilie

Boswachter Eduard Reuvers van Natuurmonumenten vertelt: “Deze bevers hebben al een paar keer succesvol een gezin gesticht. Je ziet op de foto hieronder dan ook niet de moeder of vader bij het beverjong zitten, maar de grote broer. De familiegroep bestaat uit de ouders en de jongen van de laatste twee worpen. Met vier kleine bevers zal het nu een drukte van jewelste zijn in deze burcht!”

Tiengemeten: thuis voor de bever

Het gaat goed met de bever op Tiengemeten. Er zijn meerdere beverburchten op het eiland gebouwd: bij de boerderijruïne, in de Weelde en zijn allereerste burcht bouwde het dier in 2013 aan de zuidkant van het eiland vlakbij de inlaat. Het water van het Haringvliet stroomt op die plek de Wildernis in en uit.

“De beverburcht vlakbij de inlaat aan de zuidkant, is inmiddels uitgegroeid tot een imposant bouwwerk van wilgentakken, waterplanten en modder. Indrukwekkend om te zien. Overal laat de bever zijn sporen na. Je ziet afgeknaagde takken, snippers hout, glij- en sleepsporen.”

Een van de beverjongen samen met grote broer

Met de Waterbus naar Tiengemeten

Wil jij beversporen zoeken met boswachter Eduard? Speciaal voor reizigers die met de Waterbus vanaf Rotterdam, Dordrecht of Willemstad naar Tiengemeten reizen, heeft Natuurmonumenten speciale beversporenexcursies georganiseerd. Boek snel voor deze unieke excursie >>

De Waterbus vaart van 29 juni t/m 25 september naar het Haringvliet.

Loop de beverwandelroute op Tiengemeten

Wil jij beversporen zoeken op het eiland? Ben jij benieuwd of wil je meer leren over het grootste knaagdier van Europa? Wandel eens de beverwandelroute op Tiengemeten! Kijk hier voor de beverwandelroute >>

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo