Nieuws van de boswachter

Vier de Oogstdag op Tiengemeten

16 augustus 2016 | Natascha Hokke

Zaterdag 3 september is de jaarlijkse Oogstdag op natuureiland Tiengemeten. Een leuke familiedag boordevol activiteiten voor iedereen die van lekkere streekproducten, gezelligheid en nostalgie houdt. In en rondom de hoeves bij het Landbouwmuseum, het Rien Poortvliet museum en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is van alles te beleven.

Vier de Oogstdag op Tiengemeten

Deze zomer is Tiengemeten op zaterdag ook met de Waterbus te bereiken vanuit Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis.


Ouderwets gezellig


Bij het Landbouwmuseum is een ouderwets gezellige markt met lekkere streekproducten uit de Hoeksche Waard. Bij de kraampjes kun je proeven van kaasjes, paté, honing en vers gebakken brood. Muziek en dans zorgen voor extra sfeer. Voor de kinderen zijn er volop gratis activiteiten. Pannenkoeken">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/eten-en-drinke… eten kan bij 'Pannenkoeken bij Hélène', vlakbij het Landbouwmuseum. Speelnatuur">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/tiengemeten/speelnatuur"… Tiengemeten is deze dag gewoon geopend.


Kom je ook naar de oogstdag?


Neem gratis een kijkje in de musea


Bouw eens een eigen aardappelrooier van Meccano! Dat kan in hethttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/landbouwmuseum…; Landbouwmuseum. Of laat je verrassen door de boeiende verhalen van de vrijwilligers van het Landbouwmuseum die uit eigen ervaring vertellen hoe het boerenleven vroeger was. Loop ook eens binnen bij het Rien">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/rien-poortvlie… Poortvlietmuseum en kijk hoe mooi Rien het boerenleven en de natuur heeft vastgelegd.


Dit jaar is ook een prachtige expo over het werk van Jopie Huijsman. De toegang tot beide musea is deze dag gratis.

placeholder

Fotograaf: Cent de Haan

Ritje met huifkar

placeholder

Fotograaf: Cent de HaanAntieke trekkertjes met huifkar brengen je naar de Oude Polder van Tiengemeten aan de oostkant van het eiland. Een belevenis op zich! In de Oude Polder worden de gewassen geoogst zoals in vroeger dagen. Grote trekpaarden worden ingezet voor het zware werk. Kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen bij de oogst. De huifkartocht brengt je verder naar zorgboerderij de Idahoeve waar bewoners je hartelijk verwelkomen.

Met de Waterbus of met de pont

Natuureiland Tiengemeten ligt in het Haringvliet ten zuiden van Rotterdam. Tijdens de Oogstdag vaart de Waterbus 3 keer per dag vanuit Hellevoetsluis via Stellendam en Middelharnis naar Tiengemeten.

De pont van Natuurmonumenten vaart ieder uur vanuit Nieuwendijk naar Tiengemeten. Leden van Natuurmonumenten ontvangen €2,00 korting op een pontkaartje.

Samen werken en feesten

De Oogstdag wordt georganiseerd door het Landbouwmuseum en het Rien Poortvliet museum in samenwerking met Natuurmonumenten. Hierbij zijn ruim honderd vrijwilligers betrokken die zich inzetten om deze gezellige familiedag tot een succes te maken.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo