Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voorjaarstip: Breng een bezoek aan Tiengemeten

22 april 2015 | Natascha Hokke

In het hoogseizoen is er buiten en binnen nog meer te beleven op Tiengemeten.

Voorjaarstip: Breng een bezoek aan Tiengemeten

Genieten van natuur

Natuureiland Tiengemeten ligt middenin het Haringvliet. Het is met haar ruige natuur en weidse vergezichten een unieke plek om te wandelen, fietsen en uit te waaien. Je kunt er eindeloos struinen en genieten van de vogels die hier een plekje gevonden hebben om te broeden en hun jongen groot te brengen. Schotse hooglanders zorgen ervoor dat het gebied open en gevarieerd blijft.

Ravotten in Speelnatuur

In 2012 heeft Natuurmonumenten Speelnatuur Tiengemeten geopend; een grandioos succes. Kinderen en hun (groot)ouders weten Speelnatuur goed te vinden en komen ook vaak terug. Hutten en vlotten bouwen, je verstoppen in het doolhof, glijden van de zelfgemaakte glijbaan; het speelplezier is eindeloos.

placeholder

Musea en pannenkoeken

Een kijkje nemen in de geschiedenis van de landbouw kan in het Landbouwmuseum Tiengemeten. De liefhebbers van de werken van Rien Poortvliet zijn van harte welkom in het Rien Poortvliet museum Korendijk. Voor lekker eten en drinken kun je terecht bij Herberg Tiengemeten op het oostpunt van het eiland of bij Pannenkoeken bij Helene vlakbij Speelnatuur en het Landbouwmuseum.

 

placeholder

Fotograaf: Pauline Joosten

Nieuwe natuur op Tiengemeten

Tiengemeten is omgevormd van landbouw naar natuur. De geschiedenis van het eiland bleef bewaard dankzij de restauratie van historische gebouwen en het herstel van landschapselementen. In het bezoekerscentrum op het eilandlegt Natuurmonumenten uit hoe zij zich sterk maakt voor een meer natuurlijke delta, onder invloed van eb en vloed, en met overgangen van zout naar zoet water.

Openingstijden

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter