Nieuws van de boswachter

Zeearend is thuis op Tiengemeten

10 NOVEMBER 2016

Op Tiengemeten is het momenteel rustiger dan in het hoogseizoen. Goed nieuws voor de zeearend die zich nu erg vaak en goed laat zien!

Zeearend is thuis op Tiengemeten

Winterseizoen

Het winterseizoen is ingegaan op Tiengemeten. Dat betekent dat, uitgezonderd Herberg Tiengemeten op de oostpunt, de voorzieningen op het eiland gesloten zijn. Het aantal bezoekers is lager dan in het hoogseizoen. Een uitgelezen kans voor wandelliefhebbers die houden van rust, ruimte en ruige natuur. De pont blijft overdag gewoon varen.

Zeearend

In dit seizoen is de kans om de zeearend te spotten veel groter, want die houdt evengoed van rust en ruimte. Dirk Dekker bezocht afgelopen week het eiland en zag zelfs twee zeearenden! Dekker: ‘Ik zag ze aan de zuidwest kant, in de Wildernis. En dat tegen die prachtige wolkenluchten en met een bijzondere lichtval. Echt een spectaculair gezicht!’

Foerageren

De zeearend is op Tiengemeten om te foerageren. Boswachter Eduard Reuvers licht toe: ‘Als de zeearend voorbij vliegt, ontstaat er paniek in de groepen vogels. Van deze paniek maakt hij dankbaar gebruik. Hij pakt wat hij pakken kan, bijvoorbeeld een eend, maar ook ganzen staan op het menu’.

Nog veel meer vogels

Kortom, het is een prima tijd om naar Tiengemeten te komen. Ook als je de zeearend niet spot, valt er nog genoeg plezier te beleven aan de vele andere vogels op het eiland, waaronder de sierlijke grote zilverreiger en de ijverige lepelaar. Klik hier om naar de speciale pagina Tiengemeten te gaan.