Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Herbestemming Fort bij Abcoude stapje verder

19 december 2017 | Olga Ekelenkamp

De zoektocht naar een nieuwe ondernemer voor Fort bij Abcoude gaat tweede fase in.

Herbestemming Fort bij Abcoude stapje verder

Overeenkomst

Begin februari 2018 maakt Natuurmonumenten bekend welk plan door gaat naar de derde fase. Natuurmonumenten gaat dan samen met de geselecteerde ondernemer een overeenkomst opstellen voor het gebruik van de kazerne van het fort en eventuele remises. De overeenkomst geldt maximaal één jaar, maar kan daarna omgezet worden in een langdurige huurovereenkomst. In dit eerste jaar krijgt de ondernemer de tijd om de businesscase uit te werken naar een volledig ondernemersplan met bijbehorende financiering. Uiteraard is het dan ook mogelijk om alvast activiteiten op het fort ontplooien.

Meerwaarde voor omgeving

Fort bij Abcoude behoort tot de Stelling van Amsterdam (Unesco Werelderfgoed). Door een nieuwe functie te geven aan het fort wil Natuurmonumenten ervoor zorgen dat het fort vaker wordt opengesteld voor het publiek en een meerwaarde biedt aan de omgeving. Het is dan ook een vereiste dat de nieuwe ondernemer gevoel heeft voor cultuurhistorie en natuur en zorgt voor verbinding met de omgeving.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de herbestemming van Fort bij Abcoude contact op met [email protected] (Nanette Elfring), projectleider Herbestemming Fort bij Abcoude, [email protected] ( )of 06 - 37 32 42 61.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo