Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herstelplan Wijde Blik en Spiegelplas van start

26 september 2017 | Tamara Overbeek

Begin oktober starten de herstelmaatregelen in de Wijde Blik en de Spiegelplas om deze plassen veiliger en mooier te maken.

Herstelplan Wijde Blik en Spiegelplas van start

Wijde Blik

In de Wijde Blik wordt de veiligheid voor boten vergroot doordat de strekdam wordt opgehoogd om hem beter zichtbaar te maken en de ondieptes bij de eilanden 2 en 3 worden uitgediept. Op het vierde eiland wordt er 1/3 deel van de bomen verwijderd, de beschoeiing vernieuwd en een zwemtrap geplaatst. En bij het vijfde eiland worden er markeerpalen aangebracht, beschoeiing vervangen, een zwemtrap geplaatst en een ballenlijn geplaatst. Hiermee voert Natuurmonumenten groot onderhoud uit waardoor de voorzieningen er weer netjes uitzien en jaren meekunnen.

Spiegelplas

Op de Spiegelplas wordt er bij het Strandje van de Wit beschoeiing geplaatst en twee zwemtrappen. Bij eiland 1 wordt de bestaande beschoeiing vervangen en worden er afmeerboxen, een ballenlijn en een zwemtrap geplaatst. Bij eiland 3 worden er drie aanmeerboxen en een zwemtrap geplaatst. En bij eiland 4 worden er overhangende bomen verwijderd en ook een zwemtrap geplaatst. Daarnaast wordt de steiger bij de kooibrug verwijderd en vervangen door een laad- en losplaats voor recreanten met een boot. Tenslotte zijn er nog een aantal kleinere maatregelen op andere locaties in beide plassen.

placeholder

Strandje van de Wit in de Spiegelplas

Groene uitweg

Natuurmonumenten hoopt hiermee aan de wensen van de gebruikers van de plassen tegemoet te komen en het gebruiksplezier te vergroten.Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Provinciaal Meerjarenprogramma van de Provincie Noord Holland “Groene Uitweg”.

placeholder

Vragen?

Heeft u vragen over dit herstelplan of wilt u het totaaloverzicht van de herstelmaatregelen ontvangen? Dan kunt u mailen naar [email protected]

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek