Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Rapport broedvogelonderzoek voor omwonenden

21 november 2017 | Olga Ekelenkamp

Natuurmonumenten deelt informatie over broedvogels met omwonenden van natuurgebied Het Hol en de Suikerpot.

Rapport broedvogelonderzoek voor omwonenden

Raad en daad

Van april tot en met juli hebben vrijwilligers van Vogelwerkgroep Het Gooi, in opdracht van Natuurmonumenten, broedvogels in Het Hol en de Suikerpot geïnventariseerd. De omwonenden van de beide natuurgebieden hebben de onderzoekers met raad en daad bijgestaan. De vrijwilligers mochten, soms bij nacht en ontij, over hun erf en de bewoners deelden hun waarnemingen van diverse vogels.

Resultaat

In vier maanden zijn er bijna zestig verschillende soorten broedvogels aangetroffen in de natuurgebieden. Van knobbelzwanen en nijlganzen tot een havik en houtsnip. En van een grote bonte specht en sprinkhaanzanger tot een appelvink en grauwe vliegenvanger.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo