Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start inrichting Natura 2000 in de Oostelijke Binnenpolder

14 september 2017 | Tamara Overbeek

Herstelwerkzaamheden in de Oostelijke binnenpolder van Tienhoven leiden tot meer biodiversiteit

Start inrichting Natura 2000 in de Oostelijke Binnenpolder

Meer biodiversiteit

Begin september zijn (herstel)werkzaamheden gestart in het Natura2000-gebied Oostelijke Vechtplassen Utrecht. Het doel is om de huidige natuurwaarden te behouden en te verbeteren: het keren van de achteruitgang van de biodiversiteit. De petgaten die zichtbaar zijn vanaf de Kanaaldijk bij de eendenkooi dienen als referentie. Ze bieden ze met hun orchideeënpracht een thuis aan een kolonie zwarte sterns en verschillende weidevogels.

placeholder

Inloopspreekuur

Het project is verdeeld in drie deelgebieden. Het werk start in de Oostelijke Binnenpolder van Tienhoven en zal daar circa anderhalf jaar duren. Daarna zijn de Westbroekse Zodden en de Molenpolder aan de beurt. Opdrachtgever is de provincie Utrecht.

Aannemer Van Oostrum uit Westbroek zal het werk uitvoeren. Tegen het einde van de Kanaaldijk (aan de oostzijde) wordt een werkterrein ingericht. Vanaf woensdag 13 september is er elke twee weken een inloopspreekuur in de bouwkeet aan de Kanaaldijk van 15 tot 16 uur. U kunt daar terecht met praktische vragen over het werk.

Maandag 25 september is er tussen 19.00 en 21.00 uur een (inloop) informatieavond over de werkzaamheden in Paviljoen de Wilgenplas te Maarssen.

Natura 2000
Tamara Overbeek
Tamara Overbeek