Ga direct naar inhoud
Nieuws

Open Monumentendag op landgoed Velhorst

29 augustus 2018 | Anouk Ballot

Een groep vrijwilligers van Natuurmonumenten onderhoudt de tuin en omgeving van Huize Velhorst. Op zaterdagmiddag 8 september 2018 heet dit enthousiaste team iedereen vanaf 13.00 uur van harte welkom in de tuin en laten ze de bezoeker graag meegenieten van de oase van rust en ruimte en van cultuurhistorie als de moestuin, bloemenborders, druivenkas en boomgaard. Er zijn rondleidingen door de tuin om 14.00 en 16.00 uur. Tijdens een vertelling om 15.00 uur kun je je laten meevoeren door de cultuurhistorie van deze eeuwenoude locatie.

Kleurrijke moestuin en boomgaard landgoed Velhorst

Praktische info voor minder validen:

  • het terrein van de Open Tuin op Velhorst is redelijk vlak;
  • de Tuin is de te bereiken met een asfaltweg via de hoofdoprijlaan - ongeveer 200 m. Recht tegenover deze ingang kan je parkeren (deze P staat niet duidelijk als zodanig aangegeven - is niet de hoofd P van Velhorst);
  • ondergrond van Tuin bestaat voornamelijk uit gras.

Open deuren

Speciaal voor de landelijke Open Monumentendag op 8 en 9 september opent Natuurmonumenten door heel Nederland de deuren van tientallen landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien van Natuurmonumenten, die de rest van het jaar gesloten zijn voor het publiek. Het complete overzicht van locaties en activiteiten vindt u HIER.

Cultureel erfgoed

Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt ongeveer 2600 historische bouwwerken. Bijna 500 daarvan hebben de monumentenstatus, waaronder 265 boerderijen en woonhuizen, 36 kastelen en landhuizen, 20 molens en 15 forten. Ook monumentale bruggen, tuinbeelden, hekken en grenspalen behoren tot het Nederlandse erfgoed in beheer bij Natuurmonumenten.

Anouk Ballot
Anouk Ballot