Ga direct naar inhoud
Nieuws

Basisschool de Kroevendonk helpt Natuurmonumenten met planten van bomen.

09 maart 2018 | Eefje Nuijten

Tijdens de landelijke Boomfeestdag helpt groep 7 van basisschool De Kroevendonk uit Roosendaal de boswachters van Natuurmonumenten met de aanplant van maar liefst 2600 bomen en planten op landgoed Visdonk. Wethouder Saskia Schenk plant samen met een aantal kinderen de eerste boom.

Kinderen planten bomen op Visdonk

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. De organisatie van de Boomfeestdag op Visdonk is in handen van de gemeente Roosendaal en Natuurmonumenten.

Dé achtertuin van Roosendaal

De bomen worden geplant aan de rand van het nieuwe heideterrein op Visdonk. Zo ontstaat er een houtsingel die zorgt voor luwte op het heideveld. Er worden besdragende en bloeiende houtsoorten ingeplant zoals hondsroos, eik, zoete kers en vuilboom.  De bloeiende struiken zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn ook belangrijk voor insecten zoals hommels en vlinders. Zangvogels eten de bessen en bouwen er hun nest. Tal van zoogdieren vinden voedsel en schuilgelegenheid in de houtsingel. Zo wordt Visdonk, dé achtertuin van Roosendaal, een steeds betere plek voor allerlei dieren. 

De landelijke Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag.  www.boomfeestdag.nl

 

Eefje Nuijten