Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bijenlandschap Fotowedstrijd 2022

02 juni 2022 | Miranda Fieret

Wie meedoet aan de fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker: stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Bijenlandschappen. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier het werk dat voor bijen en bestuivers wordt verzet.

Wilde bij in een insectenhotel

In West-Brabant wordt sinds 2017 met vele partners waaronder Natuurmonumenten samen gewerkt aan een sterk en aaneengesloten netwerk van leefgebieden voor bijen (honingbijen en wilde bijen) en andere bestuivers. De bijen hebben onze hulp heel hard nodig: het voortbestaan van vele soorten bijen en bestuivers staat onder druk terwijl deze insecten mede vanwege de bestuiving wel van groot belang zijn voor onze voedselproductie en de biodiversiteit.

Een enthousiaste en deskundige jury zal uiteindelijk per regio bepalen welke 3 bijenfoto’s een prijs winnen. In West-Brabant bestaat de jury uit: gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Hagar Roijackers, bijenspecialist Arjen de Groot van de WUR en fotograaf Koen Mol. Voor inzendingen uit West-Brabant wordt bij de beoordeling onderscheid gemaakt in jongeren tot en met 16 jaar en iedereen van 17 jaar en ouder.

Kijk voor meer informatie op www.bijenlandschap.nl en www.bijenlandschapwestbrabant.nl. Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden en delen via de sociale media. 

Miranda Fieret
Miranda Fieret