Ga direct naar inhoud
Nieuws

Insectenhotel op landgoed Visdonk

07 april 2022 | Miranda Fieret

Binnenkort gonst het weer van de insecten op Landgoed Visdonk in Roosendaal. Dankzij Buitenleven Vakantiewoningen is een nieuw insectenhotel neergezet. Het hotel in de vorm van de letters OERRR is echt een viersterrenverblijf.

OERRR Insectenhotel

Veel van de zoemende gasten op Landgoed Visdonk logeren in het insectenhotel langs het pad bij restaurant Lodge Visdonk. Afhankelijk van het seizoen en het weer, kan het hier wemelen van de insecten. Vooral solitaire bijen zijn graag geziene gasten. Deze leven alleen en niet in een volk, zoals de honingbij. Dus alleen maar eenpersoonskamertjes in dit hotel.

Timmerman Frank Sep maakte in staal de letters van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Zo hebben de insecten meteen een goed dak boven hun hoofd. Vervolgens zorgde Ad Evers, vrijwilliger bij Natuurmonumenten, voor kamertjes in de letters van blokjes hout, bamboestokjes, dennenappels en dakpannen.

Wilde bijen zijn in het voorjaar druk met het leggen van eitjes. Ze kruipen in een buisje van het insectenhotel of de gangetjes in een boomstam. Hier leggen ze hun eitjes in. Ze leggen meerdere eitjes in de buis, daarom zie je ze vaak druk heen en weer vliegen.

Het insectenhotel is geplaatst bij velden vol wilde bloemen. Dankzij een donatie van atletiekvereniging THOR kon Natuurmonumenten dit veld nog fijner maken voor insecten.  Want net als insecten, staan ook wilde bloemen onder druk. Daarom zaaien we het veld in met echte insectmagneten. Zo kunnen onder meer de korenbloem, klaproos en het akkerviooltje binnenkort de kop opsteken.

Actie

Ook meehelpen? Om de komst van dit nieuwe insectenhotel op Visdonk te vieren, biedt Natuurmonumenten een gratis knuffeltje aan kinderen die bij Lodge Visdonk lid worden van OERRR. Deze actie loopt tot 1 juni 2022.

 

Miranda Fieret
Miranda Fieret