Ga direct naar inhoud
Nieuws

De Vlietlanden staan in bloei!

29 april 2016 | Natascha Hokke

Het is er één grote kleurenpracht, de Vlietlanden in Midden-Delfland bloeien als nooit tevoren.

De Vlietlanden staan in bloei!

Oer-Hollands natuurgebied in de Randstad

De Vlietlanden is oer-Hollands. Het laagveengebied is nooit ingepolderd en bestaat uit uitgestrekte, stille rietlanden en natte graslanden. Puur natuur middenin de Randstad. Ieder jaar wordt het gras gemaaid en als hooi afgevoerd. Zo blijft de grond van het gebied voedselarm, waar deze bloemen juist van houden.

placeholder

Fotograaf: Jaap Koole

Weidevogels

De bloeiende bloemen zijn niet alleen prachtig, ze zijn van groot belang voor het natuurgebied waar boswachter Guus al zijn hele leven aan werkt. “De bloemen zorgen er ook voor dat er veel bijen, kevertjes, vlinders en andere insecten op af komen. En die zijn dan weer voedsel voor de bedreigde weidevogels, die nog gewoon broeden op de Vlietlanden.

Ontdek de Vlietlanden!

Iedereen kan meegenieten van de bloemen- en vogelrijkdom. Stap aan boord met een gids die je alles vertelt over het gebied. Met de fluisterboot de Andante vaar je langs de bloeiende hooilanden. Kijk hiervoor op www.vlaardingsefluisterboot.nl. Of boek een rondvaartarrangement via de www.vlietlander.nl, een zeilend vrachtscheepje gebouwd rond 1900 dat aan de binnenkant helemaal ingericht voor een comfortabele rondvaart. Ook is het mogelijk om te wandelen en fietsen rondom de Vlietlanden.

Kijk hier voor alle routes in Midden-Delfland

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter