Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kerstboomactie IKEA Delft levert €10.282 op voor de natuur

12 januari 2015 | Natascha Hokke

De actie ‘Kerstboom voor één piek’ heeft bij Ikea Delft een megabedrag opgeleverd van €10.282 euro voor Natuurmonumenten Delfland. Boswachter Juriaan van Leeuwen is verheugd! “Voor dit geld ontwikkelen en plaatsen we meerdere informatiepanelen in onze gebieden. We zijn blij dat we dankzij IKEA deze wens nu kunnen uitvoeren.”

Kerstboomactie IKEA Delft levert €10.282 op voor de natuur

IKEA organiseerde de ‘Kerstboom voor één piek actie’ voor het vierde jaar op rij. Klanten kopen bij de actie een kerstboom voor 20 euro, en ontvangen een IKEA-cadeaupas van 19 euro. De resterende euro doneert IKEA aan Natuurmonumenten. Landelijk heeft de actie €74.373 opgebracht.

Traditie

Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland: ‘De actie begint een ware traditie te worden waarmee we elk jaar een bijdrage leveren aan het behoud van de Nederlandse natuur. Dit jaar heeft de actie het hoogste bedrag in vier jaar tijd opgebracht.’ De bomen van IKEA zijn milieuvriendelijk geteeld en voldoen aan de richtlijnen van verantwoord bosbeheer.

Uitverkocht

De actie liep van eind november tot en met 22 december 2014. Alle bomen zijn daarbij uitverkocht. Natuurmonumenten is heel blij dat IKEA op deze manier haar betrokkenheid toont bij het behoud van de Nederlandse natuur. Dankzij de actie zijn 74.373 mensen opnieuw betrokken geraakt bij de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Alle 12 winkels van IKEA hebben gespaard voor een ander natuurgebied in de regio.

Verken Midden-Delfland

Wil jij een keer Midden-Delfland verkennen? Wandel of fiets een van de routes!

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo