Ga direct naar inhoud
Nieuws

Teken nu de petitie ‘Stop de watercrisis’

23 september 2022 | Juriaan van Leeuwen

De slechte waterkwaliteit in Nederland is een ramp voor de natuur én voor ons, ook in Zuid-Holland. Ons land scoort zelfs het slechtst van heel Europa. Teken nu de petitie voor voldoende en schoon water!

300 waterlelie waterkwaliteit V6

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van de Nederlandse wateren, zo ook in Zuid-Holland. Dat blijkt uit tal van onderzoeken. Dat is slecht nieuws voor mens en natuur. Schoon water is een levensvoorwaarde voor een vitale en gezonde natuurlijke leefomgeving.

Om een dreigende watercrisis te voorkomen kun je onze petitie 'Stop de watercrisis' tekenen.

Eerder dit jaar trok boswachter Martijn van Schie al aan de bel in verband met de slechte waterkwaliteit in Midden-Delfland. Bij droge maanden wordt hier veel water naartoe gepompt om het water op peil te houden. Echter zit dit water vol bestrijdingsmiddelen, die daarmee in onze natuurgebieden komen. Ook de afgelopen zomer was het weer raak, hier moet echt iets gebeuren. Lees hier meer noodklok die boswachter Martijn luidt om de waterkwaliteit in Midden-Delfland te verbeteren.

Boswachter Martijn van Schie

Boswachter Martijn van Schie onderzoekt de waterkwaliteit

Wil jij ook dat waterschappen, gemeenten en provincie alles op alles zetten om de waterkwaliteitsdoelen in Nederland en Zuid-Holland wel te halen? Teken de petitie dan hier. Onze boswachters zullen deze later dit jaar aan de verantwoordelijke instanties in Zuid-Holland aanbieden; dit om te laten zien dat wij, als inwoners van Zuid-Holland, ons grote zorgen maken over de slechte staat van de wateren in de provincie

Juriaan
Juriaan van Leeuwen

Boswachter