Ga direct naar inhoud

Partners Blues in the Marshes

De maatregelen die tot 2018 worden uitgevoerd richten zich vooral op verbetering van de waterhuishouding en het verschralen van de bodem. Door grondwaterdaling is de natuur in de laatste decennia sterk verdroogd.

PIMPERNEL

Natuurmonumenten

Natuurbescherming. Sinds 1905. Natuurmonumenten beschermt 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen. Overal in Nederland. Voor iedereen. Dat doen we sinds 1905 met steun van vrienden, vrijwilligers, leden en bedrijven. Kijk op de website wat jij voor de natuur kunt doen. 

Projectpagina: Blues in the Marshes

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor een natuurlijke leefomgeving waarmee mensen zich verbonden voelen, die bescherming biedt aan waardevolle planten en dieren en waar plaats is voor beleving en benutting. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor ruim 260.000 hectare bos, natuur- en recreatiegebied. Hiervoor werken we samen met bewoners, bezoekers, politiek en bestuur en zakelijke partijen.

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting is een natuurbeschermings-organisatie die zich sterk maakt voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa. De medewerkers worden daarbij geholpen door meer dan 2.000 vrijwilligers en gesteund door ruim 5.500 donateurs. De Vlinderstichting ondersteunt iedereen die kan bijdragen aan het doel: de realisatie van een natuur vol vlinders en libellen.

Projectpagina: Vlinderstichting.nl

Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas werkt 24 uur per dag met water. Dit doen we voor 700.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Wij staan voor duurzaam waterbeheer, waarbij de nadruk ligt op ieders veiligheid, gezondheid en welzijn. Generatie op generatie heeft hier profijt van. Werken met water, voor nu en later.

Gemeente Heusden

Als je weet wat je wilt en daar helemaal voor gaat, kan je bergen verzetten. Dat geldt voor elk mens, elke organisatie en elke onderneming. De gemeente Heusden wéét wat ze wil en maakt daar werk van. Wij geven ruimte aan de dromen van inwoners, bedrijven en verenigingen. Samen met hen zetten we plannen om in actie! 

 

Logo's Staatsbosbeheer, Gemeente Heusden, de Vlinderstichting, Waterschap Aa en Maas en Natuurmonumenten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid