Ga direct naar inhoud
Nieuws

Avondwandeling door Vlijmens Ven en De Moerputten

16 september 2014 | Sander Verwoerd

Op zaterdag 20 september kun je deelnemen aan een avondwandeling door de natuurgebieden Vlijmens Ven en De Moerputten. Hier gaan binnenkort grootschalige werkzaamheden beginnen in het kader van de Hoogwater aanpak ’s-Hertogenbosch (HoWaBo) en het natuurontwikkelingsproject Blues in the Marshes.

Zonsondergang Brabant

Kades en afgravingen

Van 19.30 tot 21.30 uur wandel je door het gebied en kun je met eigen ogen zien waar de hoogwaterkades komen en welke delen worden afgegraven. Aannemingsbedrijf Martens en van Oord licht de werkzaamheden toe en beantwoordt graag alle vragen over de geplande werkzaamheden.

Nachtvlinders en vleermuizen

De werkzaamheden staan naast hoogwaterveiligheid ook in het teken van natuurontwikkeling. En hiervan profiteren straks veel planten en dieren, waaronder nachtvlinders en vleermuizen. Een ecoloog geeft uitleg over de soorten die je tijdens de wandeling tegenkomt.

aanmelden

Wie wil deelnemen, kan zich om 19.30 uur melden bij het informatiecentrum van Martens en van Oord ter hoogte van de Ruidigerdreef 10 te Croimvoirt. Trek stevig schoeisel aan en neem een hoofd- of zaklamp mee. Aanmelden voor de wandeling kan via [email protected]

Nachtvlinder Bleus in the Marshes
Sander Verwoerd
Sander Verwoerd