Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vlinders in de klas

06 mei 2016 | Sander Verwoerd

Er wordt in de natuurgebieden Gement, De Moerputten en Vlijmens Ven momenteel hard gewerkt aan het herstel van bijzonder natuur voor een bijzondere vlinder: het pimpernelblauwtje. Deze helderblauwe vlinder komt in Nederland alleen nog maar voor in De Moerputten.

Koolwitje op groen

Vanuit het LIFE+project Blues in the Marshes wordt scholen gratis een vlinderproject aangeboden om de kinderen in de klas te betrekken.

Vlinders in de klas

Betrekt kinderen bij natuur in de buurt

Buitenschoolse opvang Partou uit Vught is één van de scholen die alvast aan de slag gaat met vlinders in de klas. Dit project biedt de scholen een uitstekende kans om kinderen van alle leeftijden in contact te laten komen met de bijzondere natuur in de buurt. En dankzij hun enthousiasme raken ook ouders betrokken bij het vlinderproject.

Jacqueline van de Burgt, leidster bij BSO Partou, is erg enthousiast over het project: “Begin april ontvingen wij een pakketje met eitjes, rupsen en poppen van De Vlinderstichting. Niet van het pimpernelblauwtje, maar van het koolwitje. Die is niet zo zeldzaam als het pimpernelblauwtje, en wat gemakkelijker te verzorgen.”

Blauwgrasland

De afgravingen in de Honderdmorgen en het Vlijmens Ven zijn in volle gang. Over een paar jaar kan je hier weer bijzonder ‘blauwgrasland’ zien, met allerlei zeldzame planten en dieren. En zal het pimpernelblauwtje weer meer ruimte hebben om te leven.  Voor mens en dier is hier straks veel meer te beleven!

 

Sander Verwoerd
Sander Verwoerd