Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuw: gezinsexcursie naar Vogeleiland

23 april 2024 | Martine Otten

Woensdag 1 mei vaart de eerste gezinsexcursie met de boswachters van Natuurmonumenten naar Vogeleiland. Tijdens deze gezinsvaartocht voor kinderen vanaf 6 jaar, leren kinderen alles over het bijzondere Vogeleiland en gaan zij op zoek naar de dieren en planten die op en rondom het onbewoonde eiland leven. In verband met een beperkt aantal deelnemers is reserveren verplicht.

Gezinsvaartocht Vogeleiland

Onbewoond eiland

Na een vaartocht van 20 minuten meren de boswachters van Natuurmonumenten aan bij Vogeleiland, een onbewoond eiland midden op het Zwarte Meer. Je struint met de boswachters door de jungle, bezoekt de vogelkijkhut en wandelt over het vlonderpad dwars door dit prachtige moerasgebied.

Speuren

Neem je verrekijker mee en speur naar vogels, zoals de zeearend en het baardmannetje. Gewapend met een schepnet speur je het water af op zoek naar waterdiertjes. Bekijk ze onder een loeppotje en bepaal met een zoekkaart welke dieren je hebt ontdekt. Vergeet je laarzen niet, want het avontuurlijke pad door de jungle van Vogeleiland kan modderig zijn.

Reserveren

De gezinsexcursies zijn dit jaar op 1 mei, 24 juli, 9 augustus en 21 augustus van 13:30 tot 17:00 uur. De kosten bedragen € 12,50 per kind t/m 12 jaar (€ 8,75 voor OERRR-leden) en € 25,00 per volwassene (€ 17,50 voor Natuurmonumenten-lid). Tickets zijn online verkrijgbaar. Reserveer snel want de capaciteit aan boord is beperkt.

Vogeleiland

Het Vogeleiland in het Zwarte Meer is onbewoond, alhoewel… door de volstrekte rust is het een paradijs voor vogels. Meer dan 65 soorten broeden hier, waaronder de zeearend. Je kunt dit unieke eiland alleen bezoeken tijdens één van de vaartochten van Natuurmonumenten. Onze excursieboot ‘Whisper’ vaart overdekt en verwarmd naar het Vogeleiland. 
 

Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven