Ga direct naar inhoud
Nieuws

Zeearend geboren in Zwarte Meer

07 mei 2015 | Geeke Remmelts

Op het Vogeleiland in het Zwarte Meer is een zeearend geboren.

Zeearend geboren in Zwarte Meer

Nest op veertien meter hoogte

Boswachter Ruben Kluit: ”Het enorme nest van de zeearend bevindt zich op veertien meter hoogte in een populier. In 2009 bouwden de zeearenden in dezelfde boom een nest. Dat ging verloren in een voorjaarsstorm. Het is geweldig dat het nu wel gelukt is. Wat een mooi moment toen het jong voor het eerst zichtbaar was!”

Pasgeboren zeearend vastgelegd

Het broedsucces is vastgelegd door een vrijwilliger. Hij wist de pasgeboren zeearend met zijn camera te fotograferen. Met een spanwijdte van twee meter veertig is de zeearend de grootste roofvogel van Europa. Hij wordt ook wel ‘vliegende deur’ genoemd. Sinds de zomer van 2009 verblijven deze zeldzame vogels in het Zwarte Meer. Natuurmonumenten is er trots op dat de zeearend zich weer thuis voelt in dit natuurgebied. Hier vinden ze het hele jaar door volop voedsel als vis en watervogels en zoogdieren. Het beschermde Vogeleiland is een ruig en rustig natuurgebied en is alleen te bezoeken als deelnemer aan een excursie.

Lees ook: Paartje zeearenden huist op Vogeleiland

placeholder

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van natuurnieuws uit Flevoland? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Natuurmonumenten (vergeet niet je postcode in te vullen) en ontvang elke maand het laatste nieuws, mooie routes en leuke activiteiten!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven