Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Vos neemt toe op Voorne

23 juli 2019 | Ted C.J.Sluijter

Vos neemt toe op Voorne

Vos

Vos neemt toe op Voorne

De vossenpopulatie in Nederland is de afgelopen jaren flink toegenomen. Zo ook in onze natuurgebieden. Steeds vaker worden vossen gezien in onze bossen en duinen. En waar je er eentje ziet, zijn er meer. De vos is een roofdier en alleseter. Een prachtig dier, maar ook een dier dat als de populatie toeneemt voor problemen kan zorgen. De vos kan bijvoorbeeld ziektekiemen bij zich dragen en dit overdragen aan mens en dier. De vos draagt regelmatig een lintworm met zich mee bijvoorbeeld. Daarom een paar tips om het dier zo min mogelijk naar de bebouwde omgeving te laten trekken.

 

Wat kun je zelf doen

Ben je kippenhouder? Houd dan de kippen zoveel mogelijk in de ren.

Laat afval niet buiten rondslingeren, vooral als het eierschillen bevat. Hier is de vos dol op.

Ga je graag bramen plukken in de natuur? Pluk dan vooral de hogere bramen, er bestaat een kans dat de lager hangende bramen zijn besmet door uitwerpselen van de vos.

En tot slot: kom je een vos tegen, geef het dier dan vooral geen voedsel of drinken.

Ted Sluijter
Ted C.J.Sluijter
logo