Nieuws van de boswachter

Burgemeester en wethouders bezoeken Vreugderijkerwaard

13 juli 2017 | Jantine Wesselink

De burgemeester en wethouders van Zwolle brengen een bezoek aan de Vreugderijkerwaard.

Burgemeester en wethouders bezoeken Vreugderijkerwaard

Ruimte voor de Rivier


Op vrijdag 7 juli bezocht de burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer samen met wethouders Ed Anker en Jan Brink de Vreugderijkerwaard. Boswachter Hans Gronert en vrijwilliger Maarten Houtsma hebben tijdens een wandeling laten zien met welke veranderingen Natuurmonumenten te maken heeft door het project Ruimte voor de Rivier.


placeholder

Fotograaf: Lieuwe DijkstraBron: Gemeente ZwolleKansen voor de natuur

Ruimte voor de Rivier is in de eerste plaats een waterveiligheidsproject, maar biedt ook veel kansen voor de natuur langs de IJssel bij Zwolle. Natuurmonumenten is als één van de beheerders van het gebied bezig om zich in te stellen op de nieuw ontstane situatie.


Uniek rivierduin


Boswachter Hans Gronert laat zien welke bijzonder planten er groeien op het rivierduin; zoals de blauwe bremraap, en de sikkelklaver, de paarse wilde salie of het gele walstro maken dit gebied extra uniek.


Ontdek de Vreugderijkerwaard zelf

  • Kom wandelen! Het laarzenpad van vijf kilometer laat je genieten van een oer-Hollandse rivierlandschap en de dynamiek van natuur en river. De route is geel gemarkeerd en start bij de parkeerplaats aan de Zalkerveerweg.

  • Een bezoek aan de vogelkijkhut alleen kan natuurlijk ook. De nieuwe vogelpanalen helpen je bij het vogelsspeuren!

  • En bij De">http://www.devreugdehoeve.nl/">De Vreugdehoeve tenslotte is kun je (bijna) altijd terecht voor een kopje koffie, iets lekkers of een leuk (schapen)cadeautje!

placeholder

Jantine Wesselink, boswachter Communicatie & Beleven Salland
Jantine Wesselink
logo