Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ga op OERRR Watersafari met de boswachter in de Vreugderijkerwaard

10 augustus 2023 | Thirza Vredenburg

Sluit je zomervakantie af met een klapper en ga met onze boswachter mee op watersafari. Woensdagmiddag 30 augustus gaan we op pad in de Vreugderijkerwaard. Want in de uiterwaarden van de IJssel naast Zwolle valt van alles te ontdekken. Samen met onze boswachter onderzoek je welke waterbeestjes er allemaal leven in en bij de IJssel. Deze OERRR-activiteit is speciaal voor kinderen van 6-12 jaar en duurt anderhalf uur.

Watersafari voor kinderen

Ontdek wat er leeft in het water

Gewapend met een schepnetje, een bak en een zoekkaart, maak je met de boswachter een wandeling van 1 km naar de Vreugderijkerwaard. Aangekomen bij het water laat de boswachter zien hoe je de diertjes het beste kunt vangen. Nadat je ze goed hebt bekeken, zet je ze voorzichtig weer terug in het water. Je komt misschien ook watermunt tegen: dat plantje gebruiken we om thee van te zetten!

Meld je aan via onze website

Aanmelden kan via deze pagina.Extra informatie

Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Koop dus van tevoren online een kaartje. Lees op de website welke kleding je het beste kunt dragen. We starten bij biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20, 8042 PL, Zwolle.

Thirza Vredenburg
Thirza Vredenburg