Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hart voor mensen en voor de natuur? Dan zoeken we jou!

11 januari 2024 | Thirza Vredenburg

Hart voor mensen en voor de natuur? De boswachters van Natuurmonumenten in de kop van Overijssel zijn op zoek naar publieksvrijwilligers die helpen in de Vreugderijkerwaard. Informeren van bezoekers, het organiseren van activiteiten voor kinderen en het werven van nieuwe leden behoren tot de taken. Op dinsdag 27 februari 2024 organiseren we een informatieavond in de Vreugdehoeve te Zwolle.

Hoog water in de Vreugderijkerwaard

Informatiemoment dinsdagavond 27 februari

Meld je aan via deze aanmeldpagina voor het informatiemoment

We houden de informatieavond bij biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20, 8042 PL, Zwolle.

Met een gedegen training van Natuurmonumenten word jij het visitekaartje van dit bijzondere natuurgebied

Wat doe je eigenlijk als publieksvrijwilliger? Een dag(deel) op pad ...

Het vertrekpunt is onze werkschuur' naast boerderij de Vreugdehoeve. Na aankomst zorg je voor een thermoskan koffie om mee te nemen en je controleert de voorraad folders. Klaar om te gaan! De elektrokar van de lader, schuur dicht en op pad.

Onderweg bespreek je met je 'maatje' op welke plek je gaat staan. Per dagdeel en seizoen zal dit wisselen, want je staat daar waar je drukte verwacht. 

Werken op een bijzondere plek 

Je geeft tips over de omgeving en vertelt over het werk van Natuurmonumenten. Je houdt ervan om het bezoek van de gasten zo leuk mogelijk te maken. Je laat kinderen en volwassenen zich verwonderen over de natuur. Want de natuur is niet vanzelfsprekend. En waar kun je bezoekers beter uitnodigen om de natuur te steunen en lid te worden van Natuurmonumenten dan midden in dit prachtige natuurgebied? 

Thirza Vredenburg
Thirza Vredenburg