Ga direct naar inhoud
Nieuws

Sfeervolle publieksdag Vreugderijkerwaard

22 mei 2017 | Jantine Wesselink

Afgelopen zaterdag 20 mei bezochten een kleine 100 mensen de Vreugderijkerwaard. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) organiseerde er samen met de Vreugdehoeve en Natuurmonumenten een publieksdag.

Sfeervolle publieksdag Vreugderijkerwaard

Symbolisch

Met de publieksdag gaf het waterschap de nieuw ingerichte Ruimte voor de Rivier - gebieden langs de IJssel symbolisch terug aan de Zwollenaar. Een impressie van de sfeervolle dag:

  • Bezoekers konden ter land de IJssel ontdekken. Vanaf de Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve vertrok een uiterwaardenwandeling. Onderweg was er theater en in de vogelkijkhut stonden vrijwilligers van Natuurmonumenten. Bezoekers konden over het laarzenpad (onverharde wandelpaden) een rondje wandelen, tot aan de IJssel aan toe.
  • Bij de Nieuwe Bierton in Zwolle vertrok een fietstocht van 20 km. Op de pedalen fietste de deelnemers een rondje 'Ruimte voor de Rivier'.
  • Bij de loswal van Grind- en zandhandel Bos bv. aan de Geldersedijk in Hattem was er een bijzondere activiteit. Vanaf de boot konden de deelnemers door één van de gegraven nevengeulen varen. Normaal is deze afgesloten.

publieksdag gemist?

  • Kom wandelen! Het laarzenpad van vijf kilometer laat je genieten van een oer-Hollandse rivierlandschap en de dynamiek van natuur en river. De route is geel gemarkeerd en start bij de parkeerplaats aan de Zalkerveerweg.
  • Een bezoek aan de vogelkijkhut alleen kan natuurlijk ook. De nieuwe vogelpanelen helpen je bij het vogels speuren!
  • Hoor meer over de bijzondere vogels en planten in het gebied en ga met een gids op pad! Boek snel
  • En bij De Vreugdehoeve tenslotte is kun je (bijna) altijd terecht voor een kopje koffie, iets lekkers of een leuk (schapen)cadeautje!
placeholder

Hereford Koe (Bos domesticus) - Vreugderijkerwaard, IJsseluiterwaarden, IJssel, Zwolle, Salland, Overijssel, Nederland, Europa 

Fotograaf: © Natuurmonumenten - Paul van Gaalen Bron: Natuurmonumenten

Ruimte voor de Rivier

De Nederlandse rivieren hebben steeds vaker te maken met hoge waterstanden. Terwijl ze tussen de dijken maar weinig ruimte hebben. Hierdoor neemt de kans op overstromingen toe. Samen met waterschappen, gemeenten en provincies werkt Rijkswaterstaat daarom aan het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier; maatregelen die onze rivieren op meer dan 30 plaatsen meer ruimte geven in combinatie met natuur. Meer informatie

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink