Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bouw natuurbeleefcentrum Texel kan van start

02 augustus 2018 | Jerome van Abbevé

Overdracht de Voorzorg officieel! Bouw natuurbeleefcentrum Texel kan van start.

Natuurbeleefcentrum Texel

Met de officiële overdacht van boerderij ‘De Voorzorg’ op 1 augustus, is de eerste stap naar het nieuwe natuurbeleefcentrum in Waalenburg een feit. Nu de overdracht van Provincie Noord-Holland naar Natuurmonumenten afgerond is, kunnen de werkzaamheden in gang worden gezet. De oude in slechte staat verkerende boerderij aan de Nieuwlanderweg zal naar verwachting half september worden afgebroken. Op dezelfde plek zal het natuurbeleefcentrum komen. Hier kunnen Texelaars en eilandgasten wandelen en fietsen in de polder, spelen in de speelnatuur en genieten van het geweldige uitzicht bij het uitkijkpunt.

Het zorgt voor verbreding van het bestaande recreatieve aanbod op Texel.

Door mensen te voorzien van informatie over de Texelse- en Waddennatuur en de mooiste routes op het eiland, wordt dit een uitvalsbasis waar je wordt aangemoedigd om naar buiten te gaan. Als startpunt van diverse excursies zullen veel natuurliefhebbers het centrum weten te vinden. Maar liggend aan de Nieuwlanderweg, een van de doorgaande routes op Texel, zal het ook passanten aantrekken.

Als alles volgens planning verloopt kan je vanaf voorjaar 2020 hier jaarrond terecht. Het nieuwe centrum zal worden bemand door Vogelinformatiecentrum Texel die namens Natuurmonumenten voor een warm ontvangst zal zorgen.

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé