Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Struingebied Waalenburg op Texel staat in bloei

25 juni 2019 | Jerome van Abbevé

Lekker wandelen, picknicken, bloemen plukken of spelen in het water. Dit alles kan in het struingebied van Waalenburg.

Struingebied Waalenburg Texel

Het stuk van Waalenburg dat speciaal is ingericht om vrij in rond te wandelen, te picknicken, bloemen te plukken en in het water te spelen staat vol in bloei.

De zaden die samen met kinderen van de Vrije school Stella Maris op een snerpend koude ochtend zijn uitgezaaid komen overal in het gebied op. Het zorgt voor een vrolijk aangezicht als je over het Waal en burgerdijkje fiets ter hoogte van de Weegeswaal.

“Het ziet er super uitnodigend uit, maar tot nu toe wagen maar weinig mensen zich in het struinstuk. Speelwater op tien minuten fietsen van Den Burg heeft geen reclame nodig dacht ik, het barst vast in no-time van de gezinnen, maar lang niet iedereen lijkt van het bestaan te weten. Hopelijk komt daar snel verandering in” Aldus Boswachter Jerome van Abbevé van Natuurmonumenten. Binnenkort wordt ook een geschonken picknickbank geplaatst.

Het struingebied is toegankelijk door middel van een trap bij het uitkijkpunt bij de Weegeswaal en vrij toegankelijk voor publiek tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland. Doe je ook mee?

Meer bloemen

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé
logo