Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voor de boodschappen doen even pestvogels kijken!

15 november 2023 | Marc Plomp

Een prachtig fenomeen dat de laatste jaren / ‘s winters helaas wat zeldzamer is geworden in Nederland: bezoek van een groepje Pestvogels!

Pestvogel

Deze prachtige vogels met hun parmantige kuif en onmiskenbare roep, dat nog het meest doet denken aan een rinkelend belletje, hebben na De Koog nu ook Den Burg gevonden. Voor de boodschappen kunt u een groepje bewonderen op de parkeerplaats voor de Jumbo!

Bij een tekort aan voedsel in Noord-Europa gaan ze zwerven, op zoek naar alternatieven. Bij ons doen ze zich tegoed aan o.a. sierappeltjes en de bessen van de Gelderse Roos. Leuke bijkomstigheid voor ons is dat deze vogels zich over het algemeen prima laten bekijken. Een verrekijker is vaak niet eens nodig. Pestvogels zijn eigenlijk totaal niet schuw, omdat zij doorgaans geen mensen gewend zijn.

Geïnteresseerd in meer mooie vogels die Texel te bieden heeft? Kijk op het excursieaanbod van Texel en www.vogelexcursiestexel.nl en voor ons excursieaanbod. Een enthousiaste en kundige gids gaat graag met u op pad en vertelt u alles over de vogels en hun leefgebieden op Texel. 

Marc Plomp