Ga direct naar inhoud
Nieuws

Winnaars kleurplaten juli en augustus

02 september 2022 | Marc Plomp

In juli en augustus stond er naast de grutto en Lepelaar ook een egel op de kleurplaat van Natuurcentrum De Marel. De egel is een zoogdier dat ook voorkomt op Texel. De winnaars van de kleurplatenwedstrijd in juli en augustus zijn Emma (7 jaar) uit Oostvoorne en Rick (7 jaar) uit Drachten. Zij hebben een vogelknuffel gewonnen. Hun kleurplaat hangt in het Natuurcentrum De Marel.

Winnende kleurplaat juli

De herfst nadert en (jonge) egels zijn daarom druk bezig met het vinden van voldoende voedsel. Dit doen zij om voldoende vetreserves op te bouwen voor het begin van de winterslaap die ze houden. In Nederland is in 10 jaar tijd 50% van de egels verdwenen, ook op Texel gaat de egel achteruit. Veel komen er om in het verkeer. Wil je weten hoe je egels een thuis in jouw tuin kunt geven? In Natuurcentrum De Marel vertellen we je er meer over.

Kom naar Natuurcentrum De Marel, kleur de egel-kleurplaat en maak ook weer kans om een knuffel te winnen.
Er wordt elke maand een winnaar gekozen. In het Natuurcentrum De Marel vind je ook een mooie tentoonstelling met opgezette vogels of je kan er een natuurexcursie boeken. In het Natuurcentrum krijg je ook informatie over de vogels op Texel en je kan er terecht voor koffie of een lekker sapje met wat lekkers.

Natuurcentrum De Marel is te vinden aan de Nieuwlanderweg 38 in De Waal.

 

Marc Plomp