Ga direct naar inhoud
Nieuws

Winnaars zomerkleurwedstrijd bij Natuurcentrum De Marel

05 oktober 2023 | Marc Plomp

Uit de enorme stapel ingeleverde kleurplaten in juli en augustus heeft de jury van Natuurcentrum De Marel zes winnaars gevonden.

Winnende kleurplaten van de Zomerkleurwedstrijd bij Natuurcentrum De Marel

Het zijn Sofia (6) uit Woudbloem, Ubbe (6) uit Halsteren, Hadewych (6) uit Hilversum, Lewis (6) uit Bussum, Elize (11) uit Harderwijk en Aagje (12) uit Rotterdam. De winnaars krijgen een knuffel thuisgestuurd. Hun kleurplaten krijgen een ereplaatsje in de kinderhoek van De Marel. Kinderen die mee willen doen aan de permanente kleurwedstrijd, kunnen daar steeds weer andere kleurplaten vinden. Alle kleurplaten hebben te maken met het gebied en diersoorten die op Texel te vinden zijn.

Naast kleuren kunnen kinderen ook terecht in de OERRR speelnatuur bij het Natuurcentrum De Marel. Daar kunnen zij op hun eigen manier de natuur ontdekken. Je kan er met een schepnetje ontdekken welke dieren er allemaal in het water leven. Je kan zelf op blote voeten of met laarzen ervaren hoe het in het water is. Tussen de planten is altijd wat te ontdekken.

Ooit een uil of een zilverreiger van heel dichtbij gezien? In de vitrines binnen zijn meer dan 100 opgezette vogels te zien. Een goede mogelijkheid voor jong en oud om je favoriete vogel eens rustig te bekijken. Waalenburg stroomt momenteel weer vol met eenden en ganzen. Op de kleurplaten van de herfst is de rotgans en de egel te vinden.

Elke donderdag en zaterdag is er een interessante excursie door het natuurgebied vanuit het Natuurcentrum.

Alle activiteiten zijn op de agenda te vinden.

Natuurcentrum De Marel is uitstekend met de fiets en auto te bereiken. Het Natuurcentrum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur en op zondag van 11:00-17:00 uur,  Nieuwlanderweg 38, 1793 EV De Waal. De toegang is gratis.

Marc Plomp