Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurontwikkeling in Achtmaal

28 januari 2020 | Miranda Fieret

Natuurmonumenten werkt de komende weken aan nieuwe natuur in het natuurgebied De Reten. Een stuk grond van 7,5 hectare langs de Turfvaart, net ten noorden van ’t Pannehûske, wordt toegevoegd aan de natuur. Het landschap wordt opnieuw ingericht tot natuur die passend is in de omgeving. Met deze natuurontwikkeling willen we de heide uitbreiden en de biodiversiteit versterken.

Bloeiende struikheide

Werkzaamheden

Natuurmonumenten start volgende week met de eerste fase van de herinrichting van deze 7,5 hectare. Eerst wordt het grondwerk uitgevoerd. Langs de Heiningstraat, Roosendaalsebaan en Moersebaan zal daarom grondtransport plaats vinden. Hierna wordt op een naburig heideterrein de heide gemaaid en verspreid over het nieuwe natuurgebied. Op deze manier wordt de ontwikkeling van heide mogelijk gemaakt.

De wandelroute Dal van de turfvaart en de ruiterroute kunnen tijdelijk minder toegankelijk of afgesloten zijn. Dit wordt bij startpunten van de routes en horeca bekend gemaakt. Alle woningen, horeca en bedrijven blijven bereikbaar.

Miranda Fieret
Miranda Fieret