Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Wallsteijn

Wallsteijn

Welkom in Wallsteijn

Kom tot rust op Wallsteijn en geniet van het uitzicht vanaf de zichtkoepel. Laat je verrassen door het statige uiterlijk van dit kleine stukje natuurschoon.

Miranda Fieret

Boswachter van dit gebied

Meer over Wallsteijn

Over het gebied

Kom tot rust op Landgoed Wallsteijn en geniet van het uitzicht over de landerijen vanaf de zichtkoepel. Laat je verrassen door het statige uiterlijk van dit kleine stukje natuurschoon met sfeervolle lanen en spiegelvijver.

Wandelen langs het Engels hof

Landgoed Wallsteijn grenst aan de Oude Buisse Heide. Kom eindeloos wandelen in deze rustige grensregio door oude bossen, langs heide en vennen, akkers, weilanden en cultuurhistorische boerderijen. Tijdens de paarse ‘Wallsteijnroute’ van 2,5 km kun je genieten van de moestuin het “Engels hof”, bijzondere lanen en de spiegel- en slingervijver. Geniet tijdens je wandeling van het landgoed dat uit 1800 stamt.

Sfeervolle lanen

De fraaie bomenlanen, parkbossen, theekoepels en landhuizen geven het landschap een statig tintje. Maak het jezelf gemakkelijk en volg de gemarkeerde Koepelroute (12 km). Deze rondwandeling volgt drie kilometer lang de paden in Wallsteijn.

Hakhoutbossen

Het afwisselende landschap trekt veel soorten planten en dieren aan. Dat gaat echter niet zomaar. Om het gebied geschikt te houden voor al deze dieren- en planten onderhoudt en herstelt Natuurmonumenten het landgoed. Bijvoorbeeld door het in stand houden van de zeldzame hakhoutcultuur. De hakhoutbossen van eiken en elzen worden om de 6 tot 8 jaar tot kniehoogte gekapt.

Wat kun je op Landgoed Wallsteijn doen?

  • Het fietsroutenetwerk van De Baronie komt langs de landgoederen;
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Dit voor de rust van de dieren en andere wandelaars.

Kijk voor meer informatie op de website van VVV Zundert en Vincent van GoghHuis

Bezoekersinformatie

Praktisch

Extra informatie

Vrij wandelen op wegen en paden
Honden welkom, mits aangelijnd
    Groepsactiviteiten niet toegestaan zonder toestemmingWil je een (sport)activiteit of evenement organiseren in dit natuurgebied? Vraag dan eerst toestemming aan via www.natuurmonumenten.nl/toestemming
    Wallsteijn

    Nieuws van de boswachter

    logo