Ga direct naar inhoud

Te doen in het Waterloopbos

In het Rijksmonument Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Paviljoen Het ProefLab// is het ideale startpunt voor een wandeling door dit gebied met een unieke historie.

Waterloopbos Deltawerk

Paviljoen Het ProefLab//

In het paviljoen is onze informatiebalie en horeca gevestigd. Hier kan je terecht voor informatie over het gebied, een kopje koffie met taart of een lekkere lunch. 

Onze boswachters helpen je graag op weg en laten je kennis maken met het bijzondere verhaal van het voormalige waterloopkundig laboratorium. 

Openingstijden

Rijksmonument Waterloopbos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Kijk voor de actuele openingstijden van Paviljoen Het ProefLab// op www.hetproeflab.nl

De toiletten zijn op bovenstaande tijdstippen open.

De informatiebalie van Natuurmonumenten is geopend op zaterdagmiddag en op zondag. Mocht je buiten openingstijden van de informatiebalie meer informatie willen, neem dan contact op met het beheerkantoor via [email protected]

Deltawerk// en Paviljoen Het ProefLab//

Deltawerk// en Paviljoen Het ProefLab//

Wandel- en fietsroutes in en rondom het Waterloopbos

Vanaf Paviljoen Het ProefLab// starten diverse wandelroutes, geschikt voor het hele gezin. Ook voor mindervaliden is het gebied goed toegankelijk.

Langs het Waterloopbos lopen ook fietsroutes en wandelroutes zoals etappe 3 van het Pionierspad.

Excursies op aanvraag

Wil je graag meer weten over de waterloopkundige modellen in het Waterloopbos? Vraag dan een privé- of groepsexcursie aan en wandel mee door het voormalig Waterloopkundig Laboratorium. Vraag een excursie minimaal vier weken van te voren aan via het aanvraagformulier

Waterloopbos excursie

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid