Ga direct naar inhoud
Nieuws

Denk mee over namen van nieuwste gebieden Weteringse Broek

21 januari 2021 | Ramona Fredriks

Graag vragen wij de hulp van bewoners en dorpsraden om de officiële naamgeving van de nieuwste gebieden in het Weteringse Broek een goede richting te geven.

Bankje Weteringse Broek

Sinds 2007 hebben gemeente Apeldoorn, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en Natuurmonumenten samengewerkt aan de realisatie van het Weteringse Broek. In 2020 is het laatste stukje natuur in het Weteringse Broek aangelegd. Daarmee is het doel uit de gebiedsvisie gerealiseerd: een recreatief aantrekkelijk landschap van 500 hectare, waar bewoners uit de stad en omliggende dorpen én de inwoners uit het gebied welkom zijn. 

Meedenken over namen

Drie nieuwe terreinen hebben echter nog geen officiële naam. Daarom vragen wij je hulp om tot de juiste namen te komen voor de nieuwste gebieden in het Weteringse Broek. Wat is kenmerkend voor de gebieden, wat weten we over de historie van de gebieden of heb je wellicht al bepaalde ideeën voor namen? Laat het ons weten.

Kaart Weteringse Broek

Kaart met nieuwste gebieden binnen het Weteringse Broek

Kaart met nieuwste gebieden

Hierboven staat de kaart van het Weteringse Broek. De groene gebieden binnen de rode cirkels zijn de natuurgebieden die Natuurmonumenten in beheer heeft gekregen van de gemeente Apeldoorn. Graag vragen wij input en advies over de namen voor natuurgebied 1, natuurgebied 2 en natuurgebied 3. Eventueel kunnen we besluiten om dezelfde naamgeving aan te houden voor natuurgebied 1 en 2 en hierbij onderscheid te maken door de toevoeging ‘noord’ en ‘zuid’. Dit is afhankelijk van de reacties die wij ontvangen. 

Reactieformulier

Om te kunnen reageren, hebben wij een reactieformulier opgesteld. Download het reactieformulier hier. Print het formulier uit en beantwoord de vragen. Scan vervolgens het ingevulde formulier in of maak er foto's van en stuur deze naar [email protected] Graag zien wij de reacties uiterlijk woensdag 31 maart 2021 tegemoet.

Keuze namen

Aan de hand van de ingestuurde namen en bijbehorende motivaties maken de gemeente Apeldoorn, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en Natuurmonumenten een keuze. In het voorjaar van 2021 maken we bekend voor welke gebiedsnamen we hebben gekozen. 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks