Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Weteringse Broek

  Weteringse Broek

  Natuurgebieden Weteringse Broek

  Tussen Apeldoorn en Teuge vind je het Weteringse Broek, een natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Ontdek dit fijne boerenlandschap zo dicht bij de stad en geniet er van de rust en de ruimte.

  Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
  Marie-Thérèse te Bulte

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Weteringse Broek
 • Nieuws
 • Over het gebied

  Het Weteringse Broek ligt vlakbij de nieuwe wijk Apeldoorn Zuidbroek. In het gebied vind je volop wandel- en fietspaden. Op verschillende plaatsen in dit kleinschalige, agrarische landschap vind je bankjes waar je even kunt uitblazen. Misschien zie je er wel een ooievaar! Ook zijn er twee plaatsen waar je even kunt neerstrijken voor een drankje of een ijsje.

  Ooievaars

  Samen

  Het Weteringse Broek is ontstaan in samenwerking met de gemeenten Apeldoorn en Voorst en het Waterschap Vallei en Veluwe. Het resultaat is niet alleen fijn voor de bewoners van Apeldoorn, maar ook voor de natuur: er zijn nu belangrijke groene verbindingen ontstaan, zodat dieren zich kunnen verplaatsen tussen de gebieden. Natuurmonumenten beheert vier deelgebieden in het Weteringse Broek, waaronder Het Hul. 

   

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Weteringse Broek

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo