Nieuws van de boswachter

Natuurgebied Wooldse Veen afgesloten voor publiek

16 december 2020 | Janine Pelgrum

In overleg met gemeente Winterswijk moesten we helaas besluiten dat het Wooldse veen tijdelijk afgesloten wordt voor publiek. Onderstaand persbericht is zojuist door gemeente Winterswijk verzonden.

plankenpad Wooldse veen

Winterswijk – Het natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk wordt donderdag 17 december voor de tweede keer dit jaar afgesloten voor het publiek. Afgelopen weekend waren er zoveel bezoekers in het gebied, dat de coronamaatregelen niet konden worden nageleefd.

Natuurmonumenten en burgemeester Joris Bengevoord hebben daarin in goed overleg afgesproken het gebied af te sluiten voor het publiek.

Tijdens de eerste golf van het coronavirus werd natuurgebied Wooldse Veen ook al een keer afgesloten voor het publiek. Op zondag 19 april waren er zoveel bezoekers in het gebied, dat het natuurgebied per direct werd afgesloten.

Meer dan ooit behoefte aan natuur

Natuurmonumenten wil graag bezoekers blijven verwelkomen in haar natuurgebieden. Want misschien wel meer dan ooit hebben we behoefte aan natuur: aan een frisse neus, aan een weids uitzicht in plaats van een beeldscherm, aan vogelgeluiden, aan de geur van een nat bos of veen. We vragen recreanten elkaar de ruimte te geven en 1,5 meter afstand te houden, zodat we kunnen blijven genieten van de natuur. Helaas werd die onderlinge afstand in het Wooldse Veen niet voldoende gehouden. En elkaar de ruimte geven door van het plankenpad af te stappen, gaat in deze natte periode niet. Vandaar dat we het Wooldse veen voor de veiligheid van bezoekers moeten afsluiten.

Wees welkom om op te laden in een van onze andere Achterhoekse natuurgebied.  

 

media:image:087b20ad-aa9b-4adc-97da-7aa4988c2800
Janine Pelgrum
logo