Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers bouwen oud stalletje om tot uitkijk

08 december 2015 | Marie-Thérèse te Bulte

Dankzij de inzet van de beheervrijwilligers uit Winterswijk kunnen wandelaars en fietsers genieten van een prachtig panorama vanuit de uitkijk in het Wooldse Veen.

Vrijwilligers bouwen oud stalletje om tot uitkijk

In het oude stalletje Den Poef, voorheen in gebruikt als schuilhutje voor de koeien, zagen zij wel mogelijkheden voor een mooie uitkijk in het Wooldse Veen. Het voormalige stalletje stond echter op instorten. Met vereende kracht hebben zij het schuurtje afgebroken en de onderdelen die nog in goed staat waren bewaard voor de opbouw van de uitkijk.

De aannemer heeft een betonnen fundament gestort en het houten gebintwerk opgezet. Vervolgens hebben de vrijwilligers met zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal de uitkijk opgebouwd tot dit fraaie eindresultaat. In de afrondingsfase is voor het interieur de vloer met houtsnippers bekleedt en zijn van oude rasterpalen als staanders en planken van een boomstam een tafel en bank getimmerd.

placeholder

Vrijwilligers bouwen nieuwe uitkijk Wooldse Veen.

Fotograaf: Cor Sticker

Bron: Natuurmonumenten

Bezoekers kunnen hier heerlijk genieten van het uitzicht over het door bos omsloten weiland, waar regelmatig reeën lopen. Ook heb je hier kans om roofvogels te spotten als boomvalken en buizerds. Even pauzeren voor een broodje of schuilen op deze mooie plek bij regenachtig weer kan natuurlijk ook.

Uitkijk in bufferzone

Je vindt de uitkijk in het weiland bij de kruising Kuipersweg en Grensweg, de laatste is een zandweg. Vanaf dit kruispunt loopt een pad naar het uitkijk. Het weiland ligt in de bufferzone van het Wooldse Veen en is sinds enkele jaren in eigendom van Natuurmonumenten. Het wordt niet meer bemest en de verwachting is dat het weiland steeds bloemrijker wordt en je in de zomer ook steeds meer vlinders zult zien rondfladderen.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte