Nieuws van de boswachter

Vrijwilligers in weer en wind voor de natuur

16 januari 2015 | Susanne Blommaert

Zelfs in bar en boos weer laten de beheervrijwilligers uit Winterswijk zich niet kisten. Vol goede moed trotseerden zij deze week de elementen om de natuur bij het Wooldse Veen afwisselender en fraaier te maken.

Vrijwilligers in weer en wind voor de natuur

Op het programma van deze stoere mannen en vrouwen stond de aanleg van vier houtwallen in de randzone van het Wooldse Veen. De wallen werden beplant met inheemse soorten als linde, mispel, wilde appel, meidoorn en hazelaar. Ondanks regen en harde wind slaagden de vrijwilligers erin om drie van de vier houtwallen te voltooien; de laatste wordt aanstaande dinsdag aangelegd.


placeholder

Mooi en nuttig

Houtwallen zorgen voor verbinding tussen natuurgebieden. Ze bieden beschutting, nestgelegenheid en voedsel aan (kleine) zoogdieren en allerlei vogels. Veel van de aanplant is besdragend en daar komen vogels op af. En niet in de laatste plaats: de houtwallen geven een fraai landschappelijk beeld. Ze passen perfect in het kleinschalige landschap dat zo typerend is voor de Achterhoek.


Doe mee!


Wil jij ook je steentje bijdragen aan de natuur in Nederland? Dat kan als vrijwilliger, maar ook op een heleboel andere manieren. Lees">https://www.natuurmonumenten.nl/doe-mee">Lees hier hoe jij kunt helpen.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo