Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Beleef de zilte natuur aan de Zuidkust van Schouwen

15 augustus 2022 | Paul Begijn

Natuurmonumenten houdt dinsdag 17 augustus een uitdagende wandeltocht door de Zuidkust van Schouwen. Ga mee op ontdekkingstocht en maak kennis met de bewoners van dit zilte natuurgebied.

natuurtocht zeeland

Tijdens een ware ontdekkingstocht op de grens van land en water zie je het mooiste van twee werelden. Buitendijks vormen slikken en zandplaten bij laag water een rijk gedekte tafel voor vogels als de wulp, scholekster en rosse grutto. Landinwaarts ligt een parelsnoer aan natte natuurgebieden (ook wel bekend onder de naam Plan Tureluur) die bij hoog water een belangrijke functie vervult als ‘overtij’ plek. Maar ook als broedgebied is de Zuidkust van Schouwen van groot belang voor veel kust- en weidevogels.

Vogelboulevard
De Zuidkust van Schouwen geldt als de grootste vogelboulevard van Zeeland, waar je vier seizoenen kunt genieten van de vogeltrek en waar wolken, opklaringen en waterpartijen het landschap continue van kleur veranderen. Met een gids loop je door dit gebied. Middels deze excursie willen we bezoekers graag kennis laten maken met een stukje internationale topnatuur, onderdeel van de Oost-Atlantische trekroute voor veel kustvogels.

De excursie is op dinsdag 19 augustus van 19.00 tot 21.00 uur. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden. 

 

Paul Begijn
Paul Begijn