Ga direct naar inhoud
Nieuws

Deltawagen krijgt een nieuw leven bij Stichting Veldstudie

13 september 2023 | Paul Begijn

Na 6 jaar het vertrouwde beeld te zijn geweest in de zomermaanden bij de Plompe Toren, neemt Natuurmonumenten afscheid van de Deltawagen. De met Oosterschelde beschilderde caravan wordt overgenomen door de Stichting Veldstudie. Boswachter Paul Begijn: “We zijn blij met deze prachtige nieuwe bestemming waar leerlingen gestimuleerd worden om kennis op te doen in de natuur.”

overdracht

Wie in de zomer een fietstocht maakte langs de Zuidkust van Schouwen kon er niet omheen, een caravan beschilderd met de natuur van de Oosterschelde boven en onder water. “Een ware eyecatcher die al van verre opviel, waar onze Deltawachters altijd klaar stonden om je met open armen te ontvangen. Een plek waar bijzondere verhalen werden gedeeld en de bezoeker terecht kon voor een extra Oosterschelde beleving”, blikt Paul Begijn terug.

 

deltawagen

Nieuwe bestemming

Na 6 jaar is het tijd voor iets nieuws. En dus werd er gekeken naar een nieuwe bestemming voor de caravan. “De schildering aan de buitenkant had z’n beste tijd gehad. Het interieur en de caravan zelf is echter nog in prima staat. Voor ons een mooi moment om een nieuw concept uit te werken en een passende koper te vinden voor de caravan.” Stichting Veldstudie, die onder meer een accommodatie heeft in het bos van De Schelphoek, neemt de caravan over. Torsten Knorpp van de stichting ontving deze week de sleutel uit handen van boswachter Paul Begijn. Stichting Veldstudie verzorgt al meer dan 30 jaar schoolreizen en excursies voor basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs en universiteit.

Terugkeer

Ondertussen is Natuurmonumenten bezig met de ontwikkeling van een nieuwe creatief concept voor op vertrouwde locatie. Boswachter Paul Begijn: “Als Natuurmonumenten staan we graag middenin de samenleving, dichtbij de bezoeker, dichtbij de natuur. Het is dan ook niet de vraag of we terugkeren, maar in welke vorm. Met een aantal creatievelingen werken we momenteel aan een nieuw concept. Zodra we dichter zijn bij een definitief ontwerp, zullen we dit naar buiten brengen. De bedoeling is om volgende zomer met een geheel nieuw middel aan de Oosterschelde dijk te staan.”

Boswachters Femke Deelstra, Otto de Kat en Paul Begijn willen iedereen heel erg bedanken voor de steun, mooie gesprekken en het delen van bijzondere Oosterschelde belevingen. Een bijzonder dank aan alle vrijwilligers die zich afgelopen jaren ingezet hebben voor de Deltawagen!

deltawagen bezoekers
Paul Begijn
Paul Begijn