Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek de schoonheid van de Zeeuwse duinen tijdens Dag van de Duinen

12 augustus 2021 | Paul Begijn

Op zaterdag 18 september organiseert Stichting Duinbehoud de eerste landelijke Dag van de Duinen.
Met de Dag van de Duinen vragen we extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren we samen met jou de schoonheid van dit verbluffende natuurgebied.

bdk

De duinen zijn van groot belang als leefgebied van veel bijzondere en zeldzame planten en dieren. En de duinen zijn een unieke plek waar je kunt genieten van de rust en ruimte. Afgelopen jaren hebben Duinbehoud, Natuurmonumenten en tal van andere groene organisaties zich hard gemaakt voor behoud en bescherming van ons unieke duinlandschap. Mede dankzij deze inzet, samen met verschillende burgerinitiatieven en duizenden bezorgde natuurliefhebbers, zijn de duinen beter beschermd voor de toekomst.

Ga mee op excursie

Neem gratis deel aan een of meer bijzondere excursies die we voor je hebben uitgestippeld. Je gaat op pad met een duinwachter en ontdekt tijdens je wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring, gegarandeerd!

Duin, bos en strand: de zeewering aan de Domburgse kust

Hoe de zeewering bij Domburg is ontstaan en in stand wordt gehouden, kom je te weten tijdens de excursie (16.00-17.30 uur) met duinconsulent Theo Willemstein. En je zult tijdens laagwater zelf ontdekken wat er allemaal is te vinden op het strand.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Oostkapelle: avondwandeling in vleermuizenbos

Een buitenkansje: een avondexcursie van 20.00 tot 21.30 uur in bos en duin rond kasteel Westhove in het Zeeuwse Oostkapelle. Met een beetje geluk krijg je glimwormen te zien en kun je uilen horen. En als het droog is, zal je vleermuizen tegenkomen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

 

 

Paul Begijn
Paul Begijn