Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wereldprijs voor de delta

07 maart 2019 | Angelique Aerts

Je hoeft niet ver weg te gaan om van echte natuur te genieten. Het Nederlandse deltagebied is verkozen tot ‘meest duurzame natuurbestemming’ ter wereld. Dit tot grote verrassing van boswachter Ted Sluijter. "Een opsteker voor Natuurmonumenten, want we werken al jaren hard aan meer natuur in de delta."

Tiengemeten, onderdeel van NLDelta

Het gebied krijgt de prijs van Green Destinations, een club die zich bezig houdt met duurzaam toerisme.

Groenblauw hart

Vanuit vogelvlucht is de schoonheid van onze delta misschien nog wel het beste te zien; een groenblauw hart tussen grote steden als Rotterdam en Antwerpen. Boswachter Ted Sluijter: ‘Weidse uitzichten, uitgestrekt water en zandplaten vol leven. De delta is een internationaal kruispunt van trekroutes van vissen en vogels en daardoor enorm rijk. Hier leven zeearend, bever, zeehond en bruinvis. We werken al jaren hard om deze internationale topnatuur te beschermen en een plek om iedereen van natuur te laten genieten. Dit dankzij onze leden.’ Ben jij al lid?

Vakantie zonder vliegen

Groene vakanties zijn hip, ook die in eigen land. Sluijter: ‘In de delta kun je genieten van rust en ruimte, op de stranden of in mooie gebieden landinwaarts. Daar hoef je dus geen honderden kilometers voor te vliegen.’ Hoe lang ben jij al niet op onze stranden geweest? Het is elke keer weer een stukje mooier. Bezoek bijvoorbeeld de uitgestrekte stranden van de Kwade Hoek, wandel over natuureiland Tiengemeten of waai uit in de vogelrijke natuur van de Oosterschelde.

Kwade Hoek (Jan de Roon)
Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts