Nieuws van de boswachter

Belevenisboerderij Schieveen open voor to go

11 mei 2020 | Natascha Hokke

Belevenisboerderij Schieveen gaat vanaf woensdag 13 mei open voor koffie, thee en ijs to go. Ook een rondje op het boerenerf is toegestaan. Even buiten uitwaaien en de gedachten verzetten. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. De aanpassingen op het boerenerf zorgen ervoor dat iedereen de gezondheidsvoorschriften kan naleven.

Wilde bloementuin Belevenisboerderij Schieveen

In verband met het coronavirus zijn er een aantal aanpassingen op Belevenisboerderij Schieveen gemaakt. Er geldt eenrichtingsverkeer op het boerenerf, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Het toilet is toegankelijk voor 1 persoon tegelijkertijd.

Kom zo veel mogelijk wandelend of fietsend naar Belevenisboerderij Schieveen. Zo voorkomen we drukte en veel mensen op de parkeerplaats. Een wandeling kun je combineren met een wandeltocht door de Zuidpolder vanaf metrohalte / parkeerplaats Rodenrijs.

Buiten uitwaaien

Juist de ruimte die je bij ons hebt over de gehele boerderij en buitenlucht is voor mensen en vooral ook kinderen fijn om even te ontspannen. Dit willen wij, zo lang als verantwoord is, graag faciliteren”, vertelt boerin Petra Oosthoek van Belevenisboerderij Schieveen.

Belevenisboerderij Schieveen is van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur geopend.

Blijf thuis bij ziekte of verkoudheid

“Wij vragen onze bezoekers (en uiteraard ook onze medewerkers) alleen naar de boerderij te komen mits in goede gezondheid. Door als samenleving voor elkaar te zorgen, nemen we allen de verantwoordelijkheid die we moeten nemen. In de hoop spoedig weer voor al het publiek toegankelijk te kunnen zijn, rekenen we op ieders medewerking.”

Regels rondom coronavirus

De regels vanuit de overheid en het RIVM blijven van toepassing.

  • Vermijd drukke plekken
  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in groepen (max. 2 personen, gezinnen uitgezonderd)
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis
  • Was regelmatig je handen
Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo