Ga direct naar inhoud
Nieuws

'Denkend aan Holland' te gast bij Dintelse Gorzen en Fort Henricus

26 augustus 2019 | Femke Deelstra

Voor het programma 'Denkend aan Holland' van Omroep Max ontdekten André van Duin en Janny bijzondere plekken van de West Brabantse Waterlinie en de Brabantse Wal. Een vaar- en fietstocht langs nog onontdekte natuur, vestingwerken en streekproducten. Aangezien André en Janny een culinair tv-duo vormen, kwamen de drie A's (asperge, ansjovis en aardbeien) van de Brabantse Wal al snel op tafel. Deze smaken heerlijk met zeekraal. Bijzonder is dat zeekraal ook in West-Brabant, in de Dintelse Gorzen groeit. Ik geef je hier tips en inspiratie om dit alles zelf te ontdekken.

Foto Omroep Max in de DIntelse Gorzen

Vanuit de Natuurpoort Benedensas ontdekten André van Duin en Janny van der Heijden samen met vrijwillige boswachter Sjak de Kock zeekraal in de Dintelse Gorzen. Hoe kan het dat zeekraal hier in West-Brabant groeit? Ze gingen verder over het water langs Fort Henricus en beklommen al fietsend de Brabantse Wal.

Wandelroute en activiteiten Dintelse Gorzen

Volg de wandelroute door het natuurgebied of ga mee op excursie met een gids en ontdek het bijzondere gebied van zout en zoet!

Toren Fort Henricus

André en Janny voeren langs Fort Henricus en de haven van Steenbergen. Het fort beschermde deze vestingstad en was onderdeel van de West-Brabantse Waterlinie en Zuiderwaterlinie (die van Grave tot Bergen op Zoom liep.) Beklim de uitkijktoren op het fort! Vanaf hier heb je een fantastisch zicht op de polders van West-Brabant. Het fort is extra bijzonder tijdens de Open Dag West-Brabantse Waterlinie op zondag 20 oktober!

West Brabantse Waterlinie vanuit de lucht!

Open Monumenten Dag

Wil je meer cultureel erfgoed en monumenten van Natuurmonumenten ontdekken? Kom dan langs in één van onze gebieden tijdens de Open Monumenten Dag!

Noordpolder van Ossendrecht

Klim en daal op de Brabantse Wal in de Noordpolder van Ossendrecht! Vanaf de panoramatafel op de wandelroute geniet je van het zicht op de wal en een kleurenpalet aan wilde bloemen. André en Janny fietsen hier in de omgeving in het tv-programma 'Denkend aan Holland'.

Femke Deelstra