Nieuws van de boswachter

Boswachterspreekuur Zwaakse Weel

13 juli 2022 | Paul Begijn

Heb jij een vraag over de Zeeuwse natuur waar je altijd al het antwoord op hebt willen weten? Of heb je een toffe waarneming gedaan maar kun je niet op de naam komen? Kom dan eens langs tijdens het boswachtersspreekuur bij infopunt Zwaakse Weel en stel je vraag aan Thom de Bruijn, vrijwillige boswachter en gids bij Natuurmonumenten.

zw

Tijdens het boswachterspreekuur kun je niet alleen terecht met je vragen, maar ook meer te weten komen over de prachtige natuur van de Zak van Zuid-Beveland. En is er de mogelijkheid om als ‘naaste’ buur op de koffie te komen om in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de Bevelandse natuur.

Bruine kiekendieven en groene spechten
Bij mooi weer is boswachter Thom te vinden op de picknickplaats van boerderij de Zwaakse Weel, die temidden ligt van een weelderige bloementuin, fruitbomen en een beleeftuin voor kinderen. De diversiteit aan bloemen en het afvallend fruit hebben bovendien een grote aantrekkingskracht op tal van vlinder en insecten soorten. En vanaf de picknickplaats kijk je uit over natuurgebied de Zwaakse Weel, waar zich met regelmaat bruine kiekendieven, groene spechten en hazen laten zien.

Data en tijden boswachterspreekuur Zwaakse Weel (Zwaakseweg 5, Kwadendamme):

  • Zaterdag 17 juli - 13.00 - 15.00 uur
  • Zaterdag 13 augustus - 13.00 - 15.00 uur
  • Zaterdag 10 september - 13.00 - 15.00 uur
  • Zaterdag 8 oktober - 13.00 - 15.00 uur


Koffie, thee en fris staan klaar. Tot dan!

Paul Begijn
Paul Begijn
logo